SeniorenWegwijzer Almere, Startpagina voor Senioren

Startpagina en wegwijzer voor senioren in Almere

Zonder typen naar interessante, nuttige en betrouwbare websites uit Almere en daarbuiten.

Twitter SeniorenWegwijzer Almere
Facebook SeniorenWegwijzer Almere
Instagram SeniorenWegwijzer Almere
Veelgestelde vragen
Gmail
Outlook
Buienradar
Google Maps
van Dale woordenboek
Telefoonboek
Google zoekbalk
Wikepedia
Reclamefolder
post nl
Marktplaats
YouTube

Online naar het Louvre

Bent u wel eens naar Parijs geweest? En daar naar het museum het Louvre bezocht?

Het museum heeft nu speciaal voor de coronatijd verschillende digitale rondleidingen gemaakt binnen het Louvre.


Wat is deepfake

Met deepfake technologie kun je video's, foto's, spraakberichten en ook teksten maken die echt lijken maar niet echt zijn.

Navigeer van links naar rechts met het pijltje onder de afbeelding naar de volgende afbeelding.

Het nieuwe filmhuis

Noem het een gelukje bij een ongelukje maar ondanks de lockdown kunnen filmliefhebbers toch blijven genieten van mooie arthousefilms. Het Nieuwe Filmhuis biedt sinds vorige week namelijk een selectie van de nieuwste films on demand aan via Picl. Met een paar muisklikken heb je de film op je computer, tablet of TV. De prijs is vergelijkbaar met een bioscoopkaartje: € 8,50

De TijdschriftenBieb

De TijdschriftenBieb is een nieuwe tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de bibliotheek. Met deze app kun je kennismaken met het online lezen van tijdschriften. Na inloggen met je bibliotheekgegevens kun je een tijdschrift kiezen, downloaden naar je leesmap, lezen en ook weer verwijderen. Na drie weken worden tijdschriften automatisch uit de leesmap verwijderd. Je downloadt de TijdschriftenBieb in de App Store of de Google Play Store. De app is zowel geschikt voor tablets als smartphones.

Gratis filmcollectie

Bekijk maar liefst 319 films als Ahmad's hair, Agnes & Nancy, Algoritmic Gardingen bij IDFA. Een brede selectie films die allemaal bij IDFA hebben gedraaid en nu allemaal gratis te zien zijn.

Het is moeilijk kiezen met zoveel verschillende films. Gelukkig kun je heel eenvoudig filteren op onderwerp van de film, sectie, editie en zelfs lengte en productieland van de verschillende films.

Veel kijkplezier!

Coronatest

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus.

U kunt op twee manieren een afspraak maken:

  • bellen met 0800-1202 (houd uw burgerservicenummer bij de hand)

  • Maak online een afspraak (log in met uw DigiD). U kunt direct een afspraak maken en hoeft niet te wachten op alle bellers voor u!

Inschrijven voor de nieuwsbrief van SeniorenWegwijzer Almere
Senior Zoekt Senior