Het gebeurt in Almere

5000 stappen

Vanuit verschillende wijken trekken wij er wekelijks op uit om samen te wandelen. Onze groepen zijn niet jong of oud, ze zijn ‘gecombineerd’ en bovenal heel gezellig. Deelname kost € 1,- per keer.

Maak kennis met Evert Aldewereld, de ambassadeur van 5000 stappen.

Gaat u ook mee wandelen?

Wij worden héél vrolijk van het zingen van mooie liederen, want zingen is ontspanning!

Wilt u dat ook?

We hebben nog plaats voor nieuwe leden (M/V)! Kom dan eens bij ons kijken, luisteren en meezingen!De concertagenda voor het komende jaar is bekend evenals de agenda voor de exposities.

Concerten georganiseerd door Goede Rede Concerten herkent u aan het kleine icoontje van het gebouw zoals hierboven getoond.

Goede RedeShantykoor Almere

Kom zingen voor je plezier en maak nieuwe vrienden! Kom eens vrijblijvend langs om te kijken of het iets voor u is. We repeteren in buurtcentrum de Cobra op maandagavond.

Bekijk onze flyer

Bekijk onze website

Programma

Wij zijn een multiculturele seniorenvereniging. De vereniging komt één keer per maand samen. Dat is elke 2e zondag in het gebouw "De Hoek" aan de Wagenmakerbaan 52 in Almere Stad.

De Wordt ook lid van onze enthousiaste vereniging!

Almere Bowls Club

Elke dinsdagavond wordt er in de sporthal van Almere-haven bowls gespeeld door leden van de Almere Bowls Club.

Bowls is vanouds een typische Engelse sport en wordt sinds 1994 ook in Nederland gespeeld door ca. 2500 bowlsliefhebbers.

Bowls is zeer geschikt voor senioren.

Heeft u belangstelling? Kom dan langs in de sporthal van Almere haven op dinsdagavond vanaf 20.00 uur. We kunnen u dan laten zien wat bowls is en u kunt ook even een balletje spelen.

Maritiem Trefpunt

In het Maritiem Trefpunt (privé) museum vindt u uiteenlopende, omvangrijke documentaires (boeken), geschriften, foto's vanaf 1845, negatieven, 16- 35- en 8 mm films, dia's, schilderijen, oorkondes, enzovoort die een overzichtelijk beeld geven van het eens zo roemrijke scheepvaartverleden.

STOOMVAARTMAATSCHAPPIJ NEDERLAND 1898-1970

Tentoonstelling Maritiem Trefpunt

Gezond ouder worden, dat willen we allemaal

In deze uitzending van Omroep Max, Max Masterclass laat Andrea Maier zien welke factoren door de wetenschap op het gebied van ouder worden onderzocht zijn en wat u zelf kunt doen om gezond ouder te worden.

Ook vindt u hier de afleveringen over

  • Geluk

  • Taal

  • Stress

  • Muziek

Max Masterclass

Al eens met de Beverbus meegeweest?

Ontdek het Almeerderhout vanuit de Beverbus. De gids van Staatsbosbeheer kan u alles vertellen over dit jonge natuurgebied in Flevoland. Houd uw fototoestel bij de hand, want als u geluk hebt, schiet u onderweg misschien wel een mooi plaatje van een ree, vos, bever of ijsvogel.

De Beverbus rijdt op de zaterdagen.


Kent u de ecokar van de Oostvaardersplassen?

Stap in de ecokar en ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de Oostvaardersplassen. Deze excursie start aan de Almeerse zijde van het gebied. In een kleiner gezelschap ga je op zoek naar de bewoners van dit gebied. Onderweg vertelt de gids je over het ontstaan van dit enorme moerasgebied. En het blijft elke keer een verrassing wie van de bewoners je op je pad tegen komt...Home, terug